vrijdag 18 januari 2013

Een oproep - "win" een boek!

Stof tot nadenken
De ingevulde memobriefjes vormen samen een prachtige verzameling. Een verzameling die aan het denken zet. Ontroert. En soms heerlijk aan het lachen maakt. Maar bovenal geeft ze een mooi inkijkje in wat voor ons mensen nu echt van belang is in het leven. Wat echte waarde geeft en heeft. En dat is precies het jaarthema 2012-2013 van de bibliotheek: Echte waarde(n).


Veel bekijks, belangstelling
Naarmate het aantal bijdragen groeit, neemt ook het aantal kijkers én deelnemers toe. Inmiddels merken we dat trouwe bezoekers van de (Osse) bibliotheek de wand in de gaten houden. Op zoek naar andere, verrassende bijdragen. En ongetwijfeld ook om geïnspireerd te raken, door wat anderen schrijven en delen.

Daarom - een oproep:
Wat roepen de bijdragen bij u op? Zet het u aan om na te denken over uw eigen leven? Misschien wel om iets te veranderen? Of om het leven dat u nu leidt juist meer te gaan waarderen? Is een van de bijdragen uw favoriet? We horen het graag van u. Schrijf ons hierover een (korte) tekst.

Publiceren op dit blog
We verzamelen de bijdragen op dit blog. En bovenal zullen wij de mooiste bijdragen bundelen. Als een publicatie bij ons jaarthema. De drie meest inspirerende bijdragen worden bekroond en ontvangen eind januari een boek dat aansluit bij de Maand van de Spiritualiteit.

Concreet

* schrijf een bijdrage naar aanleiding van een bepaald memobriefje dat u aansprak óf vertel iets over uw gedachten rondom Voor ik dood ga, wil ik ...
* indien u in uw bijdrage een memobriefje als uitgangspunt neemt dan gelieve duidelijk te maken welke tekst u voor ogen heeft
* de lengte doet er niet toe
* alle vormen mogen: gedicht, limerick, artikel, essay, een paar korte woorden.
* stuur dit op naar voorikdoodga@nobb.nl
* insturen voor zondag 27 januari 2013
* alleen ondertekende bijdragen worden meegenomen én op dit blog geplaatst (voor- en achternaam volstaat). We zullen uw email niet op dit blog plaatsen!

Bekendmaking van de 'winnaars'
In februari zullen we alle inzendingen beoordelen. En daaruit drie 'prijswinnaars' selecteren. Die ontvangen een boek dat qua 'geest' aansluit bij dit project.

Waar staan de teksten?
Klik hier om alle (gefotografeerde en geuploade) bijdragen te bekijken

En lees de diverse artikelen op dit blog waar de teksten ook 'voorbij' komen.

Klik hier voor een Picasa-carrousel met 999 bijdragen

Vrijdag 21 december 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten